Wanneer ben je een goed mens?

Een heel eenvoudige vraag.

Toch bleek ik geheel uiteenlopende antwoorden te krijgen. Veel daarvan leken op het onderstaande.
“Wanneer je je vijanden overwint!”
“Als je altijd de waarheid spreekt.”
“Je god volgt.”…”

Wanneer je anderen kunt overtuigen dat je de Islam/ Christelijke / Katholieke geloof moet volgen.”
“Indien je ervoor zorgt dat je kinderen succesvol worden.”

“Een ander iets geeft.”
“Geen kwaad spreekt over anderen.”

Eigenlijk is het veel eenvoudiger.

Je bent een goed mens als je onbaatzuchtig kunt leven. Iets doen voor een ander levend wezen (en daarmee bedoel ik ook de dieren en de natuur) zonder daar iets van terug te verwachten.
Met deze eenvoudige leefregel zou de Aarde een waar paradijs kunnen worden.
Natuurlijk zijn we al redelijk op weg daarnaartoe, al wil de media je anders doen geloven.
Alle overheden wereldwijd bombarderen jullie geest voortdurend met berichten dat het zo slecht gaat; Oorlogen, ellende, roof moord, de zoveelste mislukte oogst, vluchtelingen, crisis, depressies, overstromingen, bosbranden enz.
Waarom doen die overheden dat? Nou heel simpel… zij weten dat het menselijke brein is getraind om eerst al het negatieve nieuws te absorberen.
Dat is nog een overblijfsel vanuit de oertijd. Door van fouten te leren, en gevaren vroegtijdig te ontdekken leerde de mens zich te ontwikkelen, te overleven.

Juist die ingeprogrammeerde overlevingsdrang is hetgeen waar de media zo dankbaar op in speelt.
Geloof me…je kunt de negatieve berichten van de media missen als kiespijn. Sterker nog; je kunt de media totaal missen. Ik zal u dat uitleggen.

Beseft u wel dat er altijd al bosbranden zijn geweest? Dat er altijd overstromingen,
tsunami’s en vulkaan uitbarstingen zijn geweest? Zelfs allang voordat er Überhaupt een menselijk wezen op Aarde rondliep? Het zijn gewoon natuurverschijnselen! Meer niet. Net zoals de bliksem.
De mens heeft er altijd mee geleefd, en zal er altijd mee verder leven.
Oorlogen…ook al
zo’n ‘machtig wapen’ van de media.

Oorlogen zijn er al sinds de mensen elkaar tegenkwamen.

Bizar en schaamteloos, maar het zijn feiten.Zolang mensen zich door oorlogszuchtige leiders laten lijden, zal hun leiden een lijden worden.
Mislukte oogsten….zijn er ook altijd geweest. Toch wist men als menselijke soort altijd te overleven. Natuurlijk stierven er velen. Maar is dat systeem ook niet zo zichtbaar in de gehele natuur?
Diersoorten liepen in aantallen achteruit door een onverwachte natuurramp en herstelden zich later weer. Echter het soort bleef bestaan. Sinds het menselijke ingrijpen is deze balans volledig verstoord…helaas staan weinigen daar bij stil.

Onderzoeken van professoren aan de universiteiten zijn tot de conclusie gekomen dat onze veiligheid de laatste jaren nog nooit zo hoog is geweest in
vergelijking met vroeger. Dat we meer voedsel hebben per persoon, gezonder zijn en daardoor langer leven… Feiten die de media niet willen openbaren.
Waarom bombardeert de overheid ons met negativiteit? Ze zouden evenzogoed leuke nieuwtjes kunnen brengen toch?
Ze doet dat om winst te kunnen maken dankzij uw ingeprogrammeerde systeem dat zich als eerste focust op gevaar en negativiteit. Want u bent slechts een nummer bij hen.
Winst door uw ziekte (negatief nieuws brengen maak mensen uiteindelijk ziek. Letterlijk).
Winst door u bij de aankomende geplande oorlog weer als pion te kunnen inzetten. Winst door u te leiden naar hogere premies en meer onkosten…

Men heeft uitgerekend dat het oplossen van de crisis die uiteindelijk naar de tweede wereldoorlog leidde minder zou kosten dan de oorlog zelf!

De crisis bestond vroeger niet, en nu ook niet! U wordt gewoon bezeken!
Crisis is een verzinsel door corrupte leugenachtige politici.

Zelf ben ik een levend bewijs dat de nieuwtjes van de overheid gemist kunnen worden. Al ruim 10 jaar volg ik geen journaal, lees geen krant meer, en luister niet naar de negatieve omroepers. Nee, ik kies heel bewust meerdere andere bronnen en trek daar een gezonde conclusie uit.
Wat leverde dat mij op? Ik ben gelukkiger geworden. Wijzer. Denk meer zelf na over zaken.
Daarbij is mijn gevoel/ intuïtie meer naar de voorgrond getreden, en doe aan zelfontwikkeling.

Probeer het eens….volg geen negatieve journaals meer, lees geen door de overheid gemanipuleerde kranten, ban negatieve berichten uit uw leven, wees selectiever wat wel en niet bij u hoort, en leef eens wat onbaatzuchtiger.

Wanneer je ermee mag beginnen? Och, gewoon vandaag nog.

Niet geschoten is altijd mis. Ik beloof u dat het de moeite waard is.

Met vriendelijke groet, een gelukkige Marco Pothuizen