Waterschaarste door vee-industrie.

Dat drinkwater op Aarde schaarser wordt weet iedereen nu onderhand wel.

Echter met alleen korter douchen komen we er niet. Vandaag de dag worden rivieren drooggelegd, niet alleen voor de dieren maar ook voor gewassen zoals alfalfa die verbouwd worden om de dieren in de vee-industrie te voeden. De consumptie van een halve kilo rundvlees verbruikt ongeveer dezelfde hoeveelheid water als zes maanden aan douches.

Zelfs met de oudste, minst milieuvriendelijke douchekop verbruikt een douche van 7 minuten gemiddeld 53 liter water. Hoe kunnen we dit vergelijken met de productie van dierlijke producten? Een kilo rundvlees heeft ongeveer 15.500 liter water nodig. Dat betekent dat de productie van 1 kilo rundvlees 15.500 liter benodigd, anders gezegd; 200 douches van 7 minuten.

Andere grote water verspillers zijn;

Kip:
1 kilo = 3.900 liter water of 73 douches

Lam:
1 kilo = 10.400 liter water of 196 douches

Varken:
1 kilo = 6.000 liter water of 113 douches

Het maakt overigens geen verschil uit of u nu ‘weidemelk’ of ‘biologische’ melk koopt. De fundamentele productiehandelingen blijven hetzelfde; voor elk pak dat u koopt is ergens een baby koe weggegrist van een diepbedroefde moeder.

Oh wist u dat nog niet? Ja, alleen drachtige koeien produceren melk. En daarom worden kalfjes bij een moeder weggehaald. (De meesten gaan meteen onder de meest erbarmelijke omstandigheden de gehaktmolen in.)
Hoe zou u het vinden als uw kind vlak na de geboorte zou worden weggehaald, en vermalen, omdat men uw moedermelk graag wil verkopen in supermarkten? Idioot he? Maar we doen het wel bij de dieren.

Overigens heeft een volwassen mens geen melk nodig. Kijk eens in het dierenrijk. Alleen zuigelingen krijgen melk. Daarna houdt het op. DE mens is het enigste diersoort dat je wil doen laten geloven dat melk nodig blijft. Helaas is ’t een broodje aap verhaal afkomstig van de grote zuivel-industrieën.

Vee industrie verbruikt een derde van al het drinkwater op Aarde.

Volgens de National Academy of Sciences in Amerika verbruikt de vee-industrie een derde (!) van al het drinkwater op aarde, en de Verenigde Naties heeft de veehouderij benoemd als ” “waarschijnlijk de grootste sectorale bron van watervervuiling”.

Alleen al om deze reden worden veel mensen vegetariër of zijn zij drastisch minder vlees gaan eten.
Met de kennis die ik nu heb, ben ik mijn eetpatroon drastisch gaan veranderen. Doet u mee?

Op mijn site is een pagina gewijd aan dierenrechten. Daar kunt u meer informatie vinden over uw gezondheid, de dieren, en welke invloed het op elkaar heeft.

Met diervriendelijke groet,

Marco Pothuizen